Ett av Sveriges snabbaste växande entrepenadföretag

På bara några år har We Construction hunnit med mycket. Med en projektportfölj på över 700 bostäder ökar både bemanning och omsättning för varje år.

BRANDING - WEBB - VARUMÄRKESSKAPANDE

VÅRT SAMARBETE

Vårt samarbete med We Construction började 2017 och under de senaste 6 åren har vårt samarbete utvecklats i en mycket positiv riktning.

2017 var We Construction ett nystartat företag och behövde initialt hjälp att bygga upp en grafisk identitet som kunde ligga till grund för alla marknadskanaler.

Vårt första uppdrag blev att framställa en grafisk profil, logotyp, hemsida och tillhörande tryckmaterial.

Under åren som gått har samarbetet vuxit till att inkludera flera olika områden med löpande åtaganden där vi bl.a vidareutvecklat hemsidan till att bli en plats som inte bara visar vem We är utan också berättar deras historia med inblickar i deras unika bostadskoncept.

I korthet

Vi har sedan 2017 samarbetat med We Construction. Vi har tagit fram deras grafiska profil, logotyp, hemsida och flertalet kampanjer och bostadssidor till deras byggprojekt.

Ett långvarigt och nära samarbete som vi ser har vuxit sig starkare med åren.

Besök We här

Grafisk profil


Det skulle vara stilrent, talande för branschen samtidigt som det var iögonfallande.Logotyp


Vi tog fram en stilren logotyp med ett enkelt och tydligt visuellt intryck. Symbolen formades utefter en stadssiluett som associerar mot deras tjänsteområde samtidigt som den kan läsas som ett ”W” med syfte mot We.Färg och typsnitt


Vi arbetade fram ett färgtema som skulle inge en stilren och tidlös känsla. Minimalistiskt men ändå modernt. Till brödtexter valde vi Open Sans som är ett rent och modernt typsnitt med en vänlig men ändå professionell känsla. Detta i kombination med typsnittet Playfair Display till rubriker skapades en bra dynamik mellan det rena och mer stilfulla.

Skärmdump We Hemsida

#222222

#FFFFFF

#2D293A

Malmö Skyline

Nästan som en förlängning av We:s logotyp tog vi fram en längre siluett av Malmö där klassiska landmärken som tex Turning Torso, Öresundsbron och Malmö Live gick att återfinna. Syftet var att skapa en lokal förankring mot Malmö. Malmö Skyline används bla. på alla We:s företagsbilar, hemsidan och på kontoret.


Göteborg Skyline

När We öppnade upp dörrarna i Göteborg under 2022 tog vi fram en liknande Skyline även för Göteborgsregionen.

TEKNIK

Den första version av hemsidan byggdes upp med WordPress som fungerat utmärkt i många år. Under 2022 började vi arbetet med en teknisk förflyttning av sidan från WordPress till Statamic CMS.

I takt med att hemsidan växte och i samband med att We lanserade kontor i Göteborg insåg vi att en ny grund behövdes för att sidan fortsatt skulle kunna vidareutvecklas och byggas ut.

Statamic CMS gav oss ett smidigt innehållshanteringssystem samtidigt som vi avsevärt kunde korta ner laddningstider och förbättra sidans prestanda. Tillsammans med Alpine.js och Tailwind har vi lagt en grund som snabbt och effektivt går att vidareutveckla i samma takt som We Construction växer.

RESULTAT


Idag har We en hemsida som sänder rätt signaler, berättar vem de är och visar upp deras stora projektportfölj. Samtidigt fungerar den som en kanal för bostadsköpare där de kan hitta sitt framtida drömboende.

Sidan har en tydlig identitet som följer den grafiska manéren där allt sitter ihop på ett naturligt men ändå iögonfallande sätt. Det hela är paketerat i en stabil teknisk lösning som ger utrymme för expansion.

Fler projekt


Wenet - CRM för byggbranschen

Vi har byggt ett fullskaligt CRM-system för byggbranschen. En multi-tenancy lösning som är helt modulär. Lösningen innehåller många olika moduler som effektiviserar arbetsflödet och som användaren kan koppla på utefter behov.

Beddinge Resort

Vi har tagit fram logotyp, design och utvecklat bokningssystem till Beddinge Resort.