Hämta, boka och lämna släp när det passar dig

Inledningen

I slutet av 2019 fick vi uppdraget av 47 i Skurup att framställa en lösning som gjorde det möjligt för deras kunder att boka, hämta och lämna släp i en obemannad kiosk. Strax därefter påbörjades arbetet med att skissa upp en arkitektur kring hur bokningssystem, betalning och API-lösningar skulle samarbeta för att göra detta möjligt.

Fredrik inspekterar användarvänligheten

Design, UI och UX

När vi landat i en modell som vi var nöjda med påbörjades design-arbete i samarbete med STNG Reklambyrå. Vi visste att användarvänligheten var otroligt viktigt då många av de kunder som skulle använda kiosken skulle göra det utan hjälp från personal på 47.

Bokningssystem back -och frontend

När design och upplägg började ta form satte utvecklingen och programmeringen i gång. Ett specialanpassat bokningssystem som inte bara skötte orderhanteringen utan också gav full kontroll över kiosken, släpen och som gav snabb feedback och uppföljningar på åtgärder, skulle byggas från grunden. Allt på ett ställe och med enkel administration. Detta fortlöpte tillsammans med ett omfattande frontend arbete för att omvandla designen till en verklig användarupplevelse.

Kiosken

Några månader senare började arbetet med själva kiosken. Skåbi tog fram en fantastisk modell som inte bara hade ett fint utseende utan också försäkrade oss att respektive hårdvara skulle överleva eventuella kalla vinterdagar. Öresundslås installerade säkerhetsskåp från Creone och sist men inte minst installerades en pekskärmsdator där själva mjukvaran skulle drivas.

Lanseringen

Inför midsommar 2020 var allt klart och produkten av 7 månaders arbete skulle för första gången träffa en riktigt publik.

Kontaktperson

Ola Ebesson

Ola Ebbesson
+46 (0)70-278 80 39
ola.ebbesson@caesardev.se

I KORTHET

47 Sverige är en obemannad uthyrningskiosk där du snabbt och smidigt kan boka, hämta och återlämna släp. CAESAR har ansvarat för projektledning, front -och backendutveckling och systemarkitektur av hela projektet.

Lanseringen gick av stapeln i mitten på 2020 och har mottagits mycket positivt av både 47 i Skurup och dess kunder.

Fler projekt


BRANDING-VYN

Strategi som når höga höjder

Vi har arbetat om vyns varumärke och digitala strategi. Många moment som resulterat i bland annat ny webb, design, ny tonalitet och ett nytt visuellt yttre.

WEBB - 3D - MÄSSA - DIGITALISERING

Virtuell mässutställning för Sandvik

Vi har tillsammans med Redloop tagit fram en virtuell 3D-mässa till Sandvik. Den digitala mässan gör det möjligt att besöka Sandviks utställningsområde av 2021 upplaga av MINExpo i Las Vegas.