WEBB - 3D - MÄSSA - DIGITALISERING

Virtuell mäss-utställning för Sandvik

Uppdraget

I samband med MINExpo 2021 i Las Vegas ville Sandvik Mining and Rock Solutions erbjuda sina besökare ett digitalt alternativ för att besöka deras mässa.

Tillsammans med Redloop fick vi uppdraget att ta fram en lösning för en virtuell 3D-mässmiljö av Sandviks 1800 kvm stora utställningsområde, där det skulle vara enkelt att navigera och undersöka mässans olika utställningsplatser och maskiner direkt från sin dator eller mobila enhet.

Kolla in Sandviks film från mässan ovan

Genomförande

Redloop började med att ta fram en idé och ett koncept på hur lösningen skulle se ut som matchade Sandviks vision. Därefter började vi arbeta med de tekniska implementationerna.

För navigeringen lånade vi inspiration från Google Street View där man enkelt kan navigera från en vy till nästa med hjälp av pilar utsatta i miljön. Mässan är uppdelad 13 olika bås som representerar de kundsegment som Sandvik tillhandahåller lösningar till. I de digitala båsen går det att se videopresentationer både live och i efterhand, ladda ner produktmaterial samt vrida och vända på 3D modeller av Sandviks maskiner för gruvdrift, för att bättre skapa sig en uppfattning om funktionalitet och fördelar med produkten.

Redloop arbetade fram 3D renderingar av alla olika maskiner och miljöer som skulle gå att besöka och den tillhörande inredningen i form av maskiner, verktyg och andra checkpoints som man skulle kunna interagera med.

Den färdiga mässan

Den slutgiltiga produkten blev klar lagom till starten av att den ”riktiga” mässan drog i gång, precis i enlighet med tidsplanen. Mässan går att besöka här: https://www.rocktechnology.sandvik/en/minexpo-2021/home/virtual-booth/

Sammantaget har det varit ett riktigt roligt projekt att vara en del av och vi ser fram emot fortsatt samarbete både med Redloop och Sandvik.

Kontaktperson

Fredrik Ehrstedt

Fredrik Ehrstedt
+46 (0)73-214 72 15
fredrik.ehrstedt@caesardev.se

I KORTHET

Vi har tillsammans med Redloop tagit fram en virtuell 3D-mässa till Sandvik. Den digitala mässan gör det möjligt att besöka Sandviks utställningsområde av 2021 upplaga av MINExpo i Las Vegas.

Besök mässan här

Fler projekt


WEBB - 3D - MÄSSA - DIGITALISERING

Wenet - CRM för byggbranschen

Vi har byggt ett fullskaligt CRM-system för byggbranschen. En multi-tenancy lösning som är helt modulär. Lösningen innehåller många olika moduler som effektiviserar arbetsflödet och som användaren kan koppla på utefter behov.

WEBB - 3D - MÄSSA - DIGITALISERING

Beddinge Resort

Vi har tagit fram logotyp, design och utvecklat bokningssystem till Beddinge Resort.