Gillar du att bygga spännande saker? Just nu söker vi nya medarbetare. Kontakta oss på jobb@caesardev.se [Läs mer]

Blogg

UTVECKLING - WEBB

PHP 7.4 End of Life

PHP 7.4 End of Life. Vad betyder detta för min webbplats?

PHP 7.4 är i slutet av sina glansdagar vilket innebär att denna version inte längre kommer underhållas med säkerhetsuppdateringar och de flesta webbhotell kommer också sluta erbjuda sina kunder denna version.

Du som använder PHP 7.4 idag kommer därför behöva uppgradera till en senare PHP-version. Majoriteten av svenska webbhotell har deadline den 28 november 2022.

Psst det är jag som uppdateras till 8+

Vad innebär då detta för min hemsida?
Beroende på vilket CMS eller ramverk din hemsida är byggd på (ex Wordpress, October eller Statamic) kan effekterna på hemsidan variera. Men vad som är gemensamt för alla -

- Är din hemsida inte mottaglig för PHP 8 eller senare kommer den inte fungera eller visas på samma sätt som tidigare.

Hur uppgraderar jag PHP?
De flesta webbhotell kommer automatiskt att uppdatera PHP version på din webbserver (och kan t.o.m redan har gjort det).

Har du en hemsida som är redo för detta kommer du troligtvis inte ens märka av att det skett en uppdatering.

Däremot…

Om du har en hemsida som har några år på nacken och/eller som inte är helt uppdaterad kan du stöta på lite problem. Det kan räcka att ett plugin du använder inte stödjer PHP 8, så kraschar hela sidan.

Se till att sidan är uppdaterad, inkl alla plugin
För att minimera riskerna till problem, se till att du driver den senaste versionen av ditt CMS. Se över och uppdatera alla plugin på din hemsida. Kontrollera att de stödjer PHP 8 eller senare. Om de inte gör det måste du byta ut dem.

Hur vet jag om min sida är redo för PHP 8?
Om ditt webbhotell inte redan gjort en automatisk uppdateringen till PHP 8 kan du manuellt göra det genom att logga in i ditt webbhotells kontrollpanel. Om sidan kraschar kan du än så länge byta tillbaka till 7.4. Gör du det innan 28 november finns där fortfarande tid att åtgärda eventuella problem.

Kontaktperson

Fler inlägg från bloggen

Tack till våra LIA-studenter

Under hösten har vi fått möjligheten att lära känna John och Carl som båda läser Webbutveckling på Medieinstitutet. Under 10 veckor har de haft sina LIA perioder hos oss, vilket vi tycker har varit riktigt roligt och givande.

Caesar Lightbox

Vore det inte magiskt med en lightbox som bara funkar? Utan massa inställningar. Utan massa funktioner man inte vill ha. En där man anpassar lightboxen efter projektet, och inte projektet efter lightboxen?

Top 3 Laravel paket hos Caesar

Här har vi samlat några av våra favoritpaket att använda när vi driver utvecklingsprojekt.

Caesar deltar i Framtidsgeneratorn

Tillsammans med Almi har vi påbörjat resan mot en mer hållbar utveckling.