Utveckling - Webb

PHP 7.4 End of Life. Vad betyder detta för min webbplats?

PHP 7.4 är i slutet av sina glansdagar vilket innebär att denna version inte längre kommer underhållas med säkerhetsuppdateringar och de flesta webbhotell kommer också sluta erbjuda sina kunder denna version.


Du som använder PHP 7.4 idag kommer därför behöva uppgradera till en senare PHP-version. Majoriteten av svenska webbhotell har deadline den 28 november 2022.


Vad innebär då detta för min hemsida?

Beroende på vilket CMS eller ramverk din hemsida är byggd på (ex Wordpress, October eller Statamic) kan effekterna på hemsidan variera. Men vad som är gemensamt för alla

Är din hemsida inte mottaglig för PHP 8 eller senare kommer den inte fungera eller visas på samma sätt som tidigare.

Hur uppgraderar jag PHP?

De flesta webbhotell kommer automatiskt att uppdatera PHP version på din webbserver (och kan t.o.m redan har gjort det).


Har du en hemsida som är redo för detta kommer du troligtvis inte ens märka av att det skett en uppdatering.

Däremot…

Om du har en hemsida som har några år på nacken och/eller som inte är helt uppdaterad kan du stöta på lite problem. Det kan räcka att ett plugin du använder inte stödjer PHP 8, så kraschar hela sidan.


Se till att sidan är uppdaterad, inkl alla plugin

För att minimera riskerna till problem, se till att du driver den senaste versionen av ditt CMS. Se över och uppdatera alla plugin på din hemsida. Kontrollera att de stödjer PHP 8 eller senare. Om de inte gör det måste du byta ut dem.


Hur vet jag om min sida är redo för PHP 8?

Om ditt webbhotell inte redan gjort en automatisk uppdateringen till PHP 8 kan du manuellt göra det genom att logga in i ditt webbhotells kontrollpanel. Om sidan kraschar kan du än så länge byta tillbaka till 7.4. Gör du det innan 28 november finns där fortfarande tid att åtgärda eventuella problem.

Kontaktperson

Fler inlägg från bloggen

LARAVEL

Navigating the Hazards of Mass Assignment in Laravel

Laravel empowers developers with a wide array of tools and features to build robust and scalable applications. Among these features is "Mass Assignment," a convenient way to populate model attributes using an array of data.

ÅTERHÄMTNING

Vi önskar er alla en glad sommar ☀️

Nu när vi kliver in i semestertider vill vi passa på att tacka för ett fartfyllt första halvår som bjudit på en massa spännande och roliga projekt.

UTBILDNING

Utbildningar på yrkeshögskola slutförda

Nu är både Ola och Gustav tillbaka på kontoret igen efter att ha delat med sig av sina kunskaper inom databashantering och webbutveckling ute på yrkeshögskolan Grit Academy.

NYA MEDARBETARE - EXPANSION

Vi blir fler!

Vi har precis fått ett starkt tillskott till Caesar i form av Carl Johansson. Carl börjar hos oss som utvecklare och designer.

CMS – INNEHÅLLSHANTERING - STATAMIC

Caesar ♡ Statamic

På Caesar gillar vi Statamic CMS! Här berättar vi lite mer om Statamic och varför vi tycker det är så bra.

NYTT KONTOR - VÄLMÅENDE PÅ JOBBET

Caesar flyttar till större

Caesar flyttar till nytt kontor mitt i centala Malmö på Lilla Nygatan 5.