CMS – INNEHÅLLSHANTERING - STATAMIC

Caesar ♡ Statamic

På Caesar gillar vi Statamic CMS! Här berättar vi lite mer om Statamic och varför vi tycker det är så bra.

Statamic är ett flexibelt och användarvänligt innehållshanteringssystem (CMS på engelska) som bygger på det PHP-baserade ramverket Laravel (som vi också gillar).

Ett av de viktigaste kännetecknen för Statamic är dess platta filstruktur, som gör det möjligt att lagra innehåll i en enkel filstruktur i stället för i en databas. Detta ökar hastigheten på en webbplats och gör den lättare att underhålla. Statamic använder filformatet YAML för att definiera innehåll och inställningar, vilket förenklar hanteringen av innehållet på siten.


Inbyggda funktioner

Statamic har också en rad andra inbyggda funktioner som gör det enkelt att hantera innehåll. Till exempel en flexibel layoutredigerare och en sökfunktion som stöder flera språk. Dessutom har det en rad plugins och tillägg som kan användas för att utöka dess funktionalitet.


Byggt på Laravel

Det som gör Statamic till en fullträff för oss är dess Laravel-baserade arkitektur. Genom att använda Statamic, kan vi använda Laravel-funktioner och tillägg i våra webbplatser samtidigt som vi behåller fördelarna som andra CMS kommer med.

We Constructions hemsida är ett av våra senaste projekt som vi byggt med Statamic CMS.

Besök sidan här: we.se

Kontaktperson

Ola Ebesson

Ola Ebbesson
+46 (0)70-278 80 39
ola.ebbesson@caesardev.se

Fler inlägg från bloggen

NYTT KONTOR - VÄLMÅENDE PÅ JOBBET

Caesar flyttar till större

Caeasr flyttar till nytt kontor mitt i centala Malmö på Lilla Nygatan 5.

DIGITALISERING - FINANSIERING

Regionen erbjuder digitaliserings­checkar

Om ni planerar en digital transformation eller ska utveckla en digital lösning finns det goda möjligheter att regionen kan hjälpa till med finanserna.

LARAVEL - PHP - UTVECKLING

Laravel 10

I förra veckan släpptes den efterlängtade version 10 av Laravel.

UTBILDNING - AGENDA 2030 - HÅLLBARHET

Caesar håller i utbildningar på yrkeshögskola

Till våren kommer vi dela med oss av våra kunskaper på yrkeshögskolan Grit Acadamy i Malmö.

Utveckling - Webb

PHP 7.4 End of Life

PHP 7.4 är i slutet av sina glansdagar vilket innebär att denna version inte längre kommer underhållas med säkerhetsuppdateringar och de flesta webbhotell kommer också sluta erbjuda sina kunder denna version.

Open Source

Caesar Lightbox

Vore det inte magiskt med en lightbox som bara funkar? Utan massa inställningar. Utan massa funktioner man inte vill ha. En där man anpassar lightboxen efter projektet, och inte projektet efter lightboxen?