CMS – INNEHÅLLSHANTERING - STATAMIC

Caesar ♡ Statamic

På Caesar gillar vi Statamic CMS! Här berättar vi lite mer om Statamic och varför vi tycker det är så bra.

Statamic är ett flexibelt och användarvänligt innehållshanteringssystem (CMS på engelska) som bygger på det PHP-baserade ramverket Laravel (som vi också gillar).

Ett av de viktigaste kännetecknen för Statamic är dess platta filstruktur, som gör det möjligt att lagra innehåll i en enkel filstruktur i stället för i en databas. Detta ökar hastigheten på en webbplats och gör den lättare att underhålla. Statamic använder filformatet YAML för att definiera innehåll och inställningar, vilket förenklar hanteringen av innehållet på siten.


Inbyggda funktioner

Statamic har också en rad andra inbyggda funktioner som gör det enkelt att hantera innehåll. Till exempel en flexibel layoutredigerare och en sökfunktion som stöder flera språk. Dessutom har det en rad plugins och tillägg som kan användas för att utöka dess funktionalitet.


Byggt på Laravel

Det som gör Statamic till en fullträff för oss är dess Laravel-baserade arkitektur. Genom att använda Statamic, kan vi använda Laravel-funktioner och tillägg i våra webbplatser samtidigt som vi behåller fördelarna som andra CMS kommer med.

We Constructions hemsida är ett av våra senaste projekt som vi byggt med Statamic CMS.

Besök sidan här: we.se

Kontaktperson

Ola Ebesson

Ola Ebbesson
+46 (0)70-278 80 39
ola.ebbesson@caesardev.se

Fler inlägg från bloggen

LANSERING

Launching Document Manager for Wenet

We have recently launched the Document Manager module, a central hub for all document and file management in Wenet. With smart filters and sorting, version control, download, upload, and much more.

TIPS & TRIX

Bli effektivare med Figma

Bli ännu effektivare när du designar i Figma. Dagens tips är att använda Auto Layout.

LARAVEL

Navigating the Hazards of Mass Assignment in Laravel

Laravel empowers developers with a wide array of tools and features to build robust and scalable applications. Among these features is "Mass Assignment," a convenient way to populate model attributes using an array of data.

ÅTERHÄMTNING

Vi önskar er alla en glad sommar ☀️

Nu när vi kliver in i semestertider vill vi passa på att tacka för ett fartfyllt första halvår som bjudit på en massa spännande och roliga projekt.

UTBILDNING

Utbildningar på yrkeshögskola slutförda

Nu är både Ola och Gustav tillbaka på kontoret igen efter att ha delat med sig av sina kunskaper inom databashantering och webbutveckling ute på yrkeshögskolan Grit Academy.

NYA MEDARBETARE - EXPANSION

Vi blir fler!

Vi har precis fått ett starkt tillskott till Caesar i form av Carl Johansson. Carl börjar hos oss som utvecklare och designer.