CMS – INNEHÅLLSHANTERING - STATAMIC

Caesar ♡ Statamic

På Caesar gillar vi Statamic CMS! Här berättar vi lite mer om Statamic och varför vi tycker det är så bra.

Statamic är ett flexibelt och användarvänligt innehållshanteringssystem (CMS på engelska) som bygger på det PHP-baserade ramverket Laravel (som vi också gillar).

Ett av de viktigaste kännetecknen för Statamic är dess platta filstruktur, som gör det möjligt att lagra innehåll i en enkel filstruktur i stället för i en databas. Detta ökar hastigheten på en webbplats och gör den lättare att underhålla. Statamic använder filformatet YAML för att definiera innehåll och inställningar, vilket förenklar hanteringen av innehållet på siten.


Inbyggda funktioner

Statamic har också en rad andra inbyggda funktioner som gör det enkelt att hantera innehåll. Till exempel en flexibel layoutredigerare och en sökfunktion som stöder flera språk. Dessutom har det en rad plugins och tillägg som kan användas för att utöka dess funktionalitet.


Byggt på Laravel

Det som gör Statamic till en fullträff för oss är dess Laravel-baserade arkitektur. Genom att använda Statamic, kan vi använda Laravel-funktioner och tillägg i våra webbplatser samtidigt som vi behåller fördelarna som andra CMS kommer med.

We Constructions hemsida är ett av våra senaste projekt som vi byggt med Statamic CMS.

Besök sidan här: we.se

Kontaktperson

Ola Ebesson

Ola Ebbesson
+46 (0)70-278 80 39
ola.ebbesson@caesardev.se

Fler inlägg från bloggen

Laravel

God Mode - My most commonly used Laravel snippet

In web development, "God Mode" can refer to a special mode that allows developers to log in as an admin user instantly. This can be incredibly useful for quickly accessing admin features, testing permissions, and debugging issues. In this article, we’ll explore a handy Laravel snippet that enables "God Mode" in a local development environment.

SOMMARHÄLSNING

Glad Sommar!

Sommaren är äntligen här och vi på Caesar vill passa på att önska er alla en riktigt skön sommar!